Hoppa till sidans innehåll

Idrelägret september 2018

11 SEP 2018 18:27
Barmarksläger i Idre sparkar igång höstens träningar.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2018 18:38

Årets barmarksläger blev en lyckad tillställning med varierad träning på Idrefjäll. De äldre ungdomarna började redan på fredagen med ett rullskidpass från Idrebyn upp till Idrefjälls anläggning. En perfekt slakmota på närmare 300 höjdmeter. 
Fredagskvällen handlade annars mest om att installera sig i de tre lägenheter som klubben hyrt för lägret.
Lördag morgon var det sedan uppställning utanför boendet inför bestigningen av Städjan. Några startade löpturen direkt från lägenheterna, andra anslöt vid Gränjåsvallen.
Vädret var mulet och på Städjan blåste det friskt. Utsikten kan sammanfattas med dimma, dimma och dimma. Efter en snabb fika bar det av ner igen och Eskil tog täten genom skogen tillbaka mot lägenheterna.
De yngsta valde att vända halvvägs upp och körde ett mer lekinspirerat träningspass.
Efter lunch och vila blev det ett eftermiddagsträning. De äldre körde cykel och rullskidor och de yngre lekar och stavgång. Som avslutning fick den som ville prova på rullskidor på rullskidbanan vid skidstadion.
Trots två tuffa träningspass på lördagen valde många av deltagarna att avsluta dagen med bad och lek. Passande nog var det under den tiden som regnet började vräka ner.
Söndagen var även den en mulen tillställning men träning blev det ändå.
Klockan 9.00 började de äldre med ett rullskidpass. Sedan blev det stafetter där både vuxna, barn och ungdomar deltog. De som inte åkte rullskidor cyklade eller sprang med stavar på morgonen.
Som pricken över i avslutades lägret med en myrfotbollsbatalj i solsken. 33 stycken trötta lägerdeltagare åt sedan lunch innan det bar av hem till Leksand igen.
På torsdag börjar höstens barmarksträningar, har du frågor kontakta någon av ledarna.
Skribent: Katrin Nääs
Epost: Adressen Gömd

Bankgiro 710-8004

Swish 1231148840

 

Material till hemsidan mailas till Katrin Nääs (This is a mailto link

 

 Leksands Sparbank

 

Postadress:
SK Leksand - Skidor
Anders Hellman, Tällbergsvägen 7
79370 Tällberg

Kontakt:
Tel: 0705323377
E-post: This is a mailto link

Se all info