Hoppa till sidans innehåll

Utflyktstips - Höghöjd i Älvdalen

15 DEC 2009 08:49
Rännkölen är ett snösäkert område 2 mil norr om Älvdalen.
  • Skapad: 15 DEC 2009 08:49

När barnen och far i huset var på skidtävling i centrala Älvdalen i helgen passade jag på att göra utflykt till Rännkölen, ett snösäkert område 650 m ö h. Längs vägen upp riktigt känns det hur man passserar klimatgränser och väl uppe möttes jag av ett gnistrande vinterlandskap. Vyn blev inte sämre av att det denna dag var en av säsongens fåtaliga solskensdagar!

Vid parkeringen finns en värmestuga som lämpar sig väl för klädbyte eller kanske intag av matsäck. Sedan är det bara att ge sig ut i välpreparerade skidspår. Är snötillgången sparsam åker man på skogsbilvägar och annars går spåren ut över myrarna. Vid mitt besök var det vägarnas om gällde och med alla slingor kunde man få ihop 26 km. För Vasaloppsåkaren måtte detta vara perfekta förutsättningar för spåret är helt befriat frå knixiga saxbackar.

I skrivande stund så ser det mycket ljust ut för skidåkning här hemma också men om det inte snöar tillräckligt eller blir varmt igen får jag rekommendera en tur till Rännkölen. Det är inte så mycket längre än att åka till Grönklitt en dag.

Enda smolken i glädjebägaren är att det tagvis känns det som man är i fjällen  -  kalhyggen och ungskog åt alla håll..men det är ju inte unikt på något sätt.

 

Läs mer om Rännkölen

 

Kom ihåg att ta med 30:- till spåravgiften!

 

Vägbeskrivning: åk norrut mot Sveg från Älvdalen, sväng höger mot Ribbåsen och Rännkölen  - följ vägen uppåt och uppåt och uppåt... det är bra skyltat.

 

Skribent: Åsa Rydell

Bankgiro 710-8004

Swish 1231148840

 

Material till hemsidan mailas till Katrin Nääs (This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
SK Leksand - Skidor
Anders Hellman, Tällbergsvägen 7
79370 Tällberg

Kontakt:
Tel: 0705323377
E-post: anders.hellman@gmx.c...

Se all info