Hoppa till sidans innehåll

Jörgen berättar om tunnelbesöket okt -10


Skidtunnelbesök tillsammans med IK Jarl

Under eftermiddagen fredagen 8 oktober reste var och en vid lite olika tider till skidtunneln i Torsby. Jag hämtade ”Jossan” i Siljansnäs och sen hämtade vi Anna på skidgymnasiet i Mora.

En del hann till och med att åka ett pass på fredag kväll vilket vi också gjorde.

 

Vi bodde tillsammans med Rättvikarna på det nybyggda Sporthotellet i samma byggnad som själva Tunneln. Från SK Leksand var vi 16 st och Rättvikarna var 13 st.

Vi hade ca. 30 m i en korridor för att komma till skidtunneln. Det var smidigt.

Bastu och dusch och torkskåp fanns och även dusch på rummet för de som ville använda den. Allting väldigt nytt och fräscht.

 

Fullutrustat kök där vi ordnade vår egen frukost på plats. Lunchen på lördag och söndag intog vi på restaurangen borta vid vandrarhemmet.

Middagen på lördagen tog vi tillsammans på Pizzerian i Torsby, ”La Strada”

Alltid när man varit där förut så har det varit fullt. Lika var det nu, men vi fick plats. Pizzorna var utsökt goda så nu förstår man varför det jämt är högt tryck där.

 

Lördag började vi med fristil och det blev ganska fort kornig snö men helt ok med antalet besökare i skidtunneln. Var och en eller i grupper åkte vi fritt.

Lördag eftermiddag åkte vi klassiskt. Först åkte vi en stund för att senare köra lite teknik och stakimpulser tillsammans med IK Jarl.

Söndagen, nu började kännas i kroppen med 3 pass på kort tid för de äldre, inte för ungdomarna så klart. De flesta nöjde sig med att åka ett pass på söndagen för att sedan åka hemåt. För de som ville åka ett pass även på söndag eftermiddag gick det bra att ha rummen kvar.

 

Sen bar det av hemåt för att invänta träningsvärk och lite positiv trötthet.

 

Summeringen blev en lyckad helg med bra och smidigt boende, roligt att gör det tillsammans med IK Jarl för att ”komplettera” våra ungdomar med deras. Kul att se vilken energi och tålamod de minsta ungdomarna hade.

När man bodde så nära blev det på något sätt ett ”rofyllt” läger där var och en kunde bestämma hur länge man ville åka och man kunde göra små pauser och till exempel äta och dricka något då rummen var så nära.

Lite snack , tv, godis på kvällarna var det vi orkade med, en del var ute och busade lite också.

 

Inte alls för mycket folk i tunneln trots att det var en helg med rabatt i sportshopen där många fabrikanter var och visade sina artiklar. Som vanligt 80 % deltagare från Norge. 

 

Jörgen

 

På bilden är ovan saknas Anna Nygren och Lova Fällbom.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:50 Skribent: Jörgen Dyvik

Bankgiro 710-8004

Swish 1231148840

 

Material till hemsidan mailas till Katrin Nääs (This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
SK Leksand - Skidor
Anders Hellman, Tällbergsvägen 7
79370 Tällberg

Kontakt:
Tel: 0705323377
E-post: anders.hellman@gmx.c...

Se all info