Hoppa till sidans innehåll

Raiden

14 MAR 2017 19:59
I helgen återuppväcktes Raiden, dvs det som äldre generationen kommer ihåg som Raid Norvegia Svecia. En tvådagars tävling med start i Norge och slutmål i Särna.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2018 11:26

I nya formen är det klassisk stil 58 km första dagen med start i Lövåsen och mål i Idre by. Sträckningen är först en slinga norrut till Grövelsjöns fjällstation, tillbaka ner längs Grövlan och så upp en bit på fjället. Ner igen till Storsätra och en brutal backe upp till Lövåsen igen. Sedan bär det av mot Idre by och det var många backar uppför kvar..

Dag två är det fristil 45 km och start uppe på Idre fjäll. Efter start följer man fjället runt och sedan bär det iväg neröver mot Foskvallen där man korsar vägen. Sedan är det en måttligt kuperad bana fram till Särnaheden  - där kommer en häftig stigning upp i byn. Sedan är det småkuperat fram till slutkilometrarna äver sjön  till målet i Särna. För den som ville åka endast en dag eller lite kortare sträcka fanns det andra varianter att välja.
Kul att få åka nya stråk som i stor utsträckning följer skoterleder. Ganska få deltagare detta första år men trevlig stämning och kul tävlingsform med elitåkare och motionärer som jag.  
August Spik gjorde två fina tävlingsdagar och slutade på en 5:e plats. Fler Leksingar provade de olika varianterna.
Skribent: Åsa Rydell
Epost: Adressen Gömd

Bankgiro 710-8004

Swish 1231148840

 

Material till hemsidan mailas till Katrin Nääs (This is a mailto link

 

 Leksands Sparbank

 

Postadress:
SK Leksand - Skidor
Anders Hellman, Tällbergsvägen 7
79370 Tällberg

Kontakt:
Tel: 0705323377
E-post: This is a mailto link

Se all info